Centre Logopèdic, Psicològic i Psicopedagògic
Català
Presentació
Les nostres bases
Objectius
Serveis
Com arribar
El nostre equip
El nostre centre
MESURES COVID-19
PRODISCAT - Enllaç
Notícies
Tinc dislèxia?
Històries d'èxit
Testimonis
Publicacions
Síndrome d'Asperger
Dia de la Logopèdia
La discalcúlia
La dislèxia
Dia de l'Autisme
Reed.Psicopedagògica
Dia de la Veu
El TDAH
Trastorn llenguatge
TEA
Intel·ligències
Símptomes dislèxia
Comunicació nadons
Servei d'orientació
Estiu 2020
Castellano
Sitemap


Visita núm.

 

Orientació… Quan i per què?

 

 

Em poso texans o xandall? Esmorzo dolç o salat? Vaig al cine o al teatre? Tothom prenem decisions en molts i variats moments de la nostra vida, però no totes tenen la mateixa importància i són decisives.

La presa de decisions depèn molt de la persona i de la temàtica sobre la que hem d’escollir. Hi ha persones més segures, amb idees més clares, que de seguida saben què volen i per elles decidir no és un tràngol. En canvi n’hi ha d’altres que són més insegures, que per prendre una decisió es miren les coses des de tots els angles possibles i tot i així els costa saber què decidir.

En aquests moments en els que costa saber per on tirar és quan l’orientador dona una petita empenta i ajuda a veure les coses una mica més clares.

A què vull dedicar-me? Quin camí em convé més, la formació professional o el batxillerat? Què he d’estudiar per dedicar-me a …? Se’m donarà bé aquesta professió? Per trobar la resposta a aquestes preguntes, que condicionaran el nostre futur, cal deixar-se acompanyar.

L’orientació acadèmica i/o professional consisteix en un procés guiat que aprofundeix en l’autoconeixement de les pròpies capacitats i els interessos per tal de prendre una decisió madura i raonada.

L’orientador és com una brúixola,  mostra tots els camins possibles per assolir la meta marcada i, alhora, ajuda a conèixer-se una mica més proporcionant les eines per saber quina és la millor elecció segons les pròpies preferències i capacitats. És important somiar el futur tocant de peus a terra, escollint opcions que garanteixin l’èxit i planificar-les per arribar a fer realitat aquest somni. És a dir, l’orientador acompanyarà en aquesta presa de decisió que a vegades pot ser tan feixuga.

A GLP Martín oferim aquest servei d’orientació acadèmica i professional als adolescents i joves que hagin de prendre una decisió i necessitin un acompanyament personalitzat. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres i us n’informarem!

 

CRISTINA CAPDEVILA

Pedagoga (núm. col. 1100)

Especialista en Orientació Acadèmica i Professional

GLP MARTIN - Rbla. Guipuscoa 79, 2-1 08020-Barcelona  | Telf. 93 352 85 59 | e-mail: carmen.martin@glpmartin.es

UA-12922229-1