Centre Logopèdic, Psicològic i Psicopedagògic
Català
Presentació
Les nostres bases
Objectius
Serveis
Com arribar
El nostre equip
El nostre centre
MESURES COVID-19
PRODISCAT - Enllaç
Notícies
Tinc dislèxia?
Històries d'èxit
Testimonis
Publicacions
Síndrome d'Asperger
Dia de la Logopèdia
La discalcúlia
La dislèxia
Dia de l'Autisme
Reed.Psicopedagògica
Dia de la Veu
El TDAH
Trastorn llenguatge
TEA
Intel·ligències
Símptomes dislèxia
Comunicació nadons
Servei d'orientació
Estiu 2020
Castellano
Sitemap


Visita núm.

 

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

  

 

 

 

Avui dia 2 d’abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i el tema escollit per a aquest any és “L’ocupació: l’avantatge de l’autisme”.

 

Es calcula que més del 80% dels adults amb autisme estan aturats. Segons les investigacions, els ocupadors estan deixant escapar capacitats que es presenten de forma més habitual entre persones amb trastorns de l’espectre autista que entre els treballadors “neurotípics”. Entre aquestes capacitats trobem una major competència en el patró de reconeixement i en el raonament lògic, així com una major atenció al detall.

 

Per a desencadenar aquest potencial trobem algunes traves que hem de superar com l’escassetat de formació professional, el recolzament insuficient a la inserció laboral i la discriminació generalitzada.

 

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme per a destacar la necessitat de millorar la qualitat de vida dels nens i adults autistes per a que puguin gaudir d’una vida plena i digna.

 

Aprofitem per a recomanar-vos una exposició de CaixaForum: “Jo veig el que tu no veus”. Es tracta d’una aproximació a la diversitat i a l’excepcionalitat creativa de les persones diagnosticades de TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). Il·lustra l’imaginari autista amb treballs d’elevat valor artístic, mitjançant temes recurrents com la voluntat de reproduir el món de forma exacta, la representació de la realitat mitjançant paraules i nombres o la fixació per determinats fenòmens i dispositius.

 

 

 

GLP MARTIN - Rbla. Guipuscoa 79, 2-1 08020-Barcelona  | Telf. 93 352 85 59 | e-mail: carmen.martin@glpmartin.es

UA-12922229-1